היתרונות של התזונה הים תיכונית

 תזונה ים תיכונית מאופיינת

חולים בסוכרת, מחלת כבד או רמות גבוהות של שומנים בדם – יש להתייעץ עם דיאטנית לגבי מספר מנות הפרי המומלצת באופן אישי וצריכת אלכוהול.

תפריט  דוגמה לתזונה  ים תיכונית 

בוקר:

יוגורט טבעי 3%

פרי (בננה / תפוח / אפרסק / 2 תמרים / 2 כפות חמוציות)

3 כפות שיבולת שועל/ גרנולה

כף זרעי צ'יה / פשתן

3-4 אגוזי מלך /  7 שקדים

ביניים:

2 פרוסות לחם מלא/ 4 פריכיות מאורז מלא או כוסמת

חצי אבוקדו / 2 כפות טחינה / 2 כפות ממרח פסטו

צהריים:

מרק  ירקות עם עדשים כתומות

דג סלמון / טונה

תבשיל מג'דרה (אורז מלא ועדשים)

שעועית ירוקה

אחה"צ:

2 תמרים / 2 כפות צימוקים + 7 שקדים

או 2עוגיות גרנולה

ערב:

סלט עם שמן זית

ביצה / חביתה

גבינה 5%

2 פרוסות לחם מלא / 4 לחמית או קרקר מלא