כל צבע תורם לגוף ומסייע בשמירה על תפקוד תקין

כוח הצבע – "החמסה"

את הרעיון הגאוני של החמסה המציאה ופתיחה מירב מור אופיר  תזונאית קלינית M.Sc., מומחית בקידום בריאות. בוגרת בית הספר לתזונה של האוניברסיטה העברית ומוסמכת במדעי הרפואה, הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. מרצה ומטפלת בתזונה בגישות Non-Diet. מירב מור אופיר יזמה את מסע ההסברה לצריכת ירקות ב-5 צבעים בישראל וערכה את הספר "כח הצבע" – המדריך השלם לצריכת ירקות מ-5 קבוצות הצבע, בהוצאת מועצת הצמחים. והיא גם אחת המחברות של "לאכול נכון " מפתחת שיטה של מדרג המזונות הישראלי  ​https://chooseright.org.il/

החמסה הצבעונית היא קניין רוחני של מועצת הצמחים.

לשמחתי הרבה קיבלתי אישור לעשות "בחמסה" שימוש ונולד לנו הפוסטר היפיפה הזה.   

למה כל-כך חשוב להוסיף צבעים לצלחת? 

העולם מלא בהם. יש כאלו שהצבעים משמחים אותם, אחרים מאמינים באנרגיות שלהם, אבל כולם יודעים שצבע פירושו חיים, כי יש כוח בצבע. יש כוח בשלל הצבעים והגוונים של הירקות והפירות: באדום, בכתום, בירוק, בלבן ובסגול, כוח של עוצמה בריאותית! אכילת ירקות ופירות בחמישה צבעים באופן יומיומי תורמת להגנה על הגוף ולשמירה על בריאותו.

קיימים עשרות אלפי חומרים פעילים בעלי חשיבות בריאותית מרחיקת לכת. חומרים אלה מכונים בשם הכללי פיטוכימיקלים  (פיטו = צומח ביוונית). חלק מהפיטוכימיקלים הם פיגמנטים – חומרים שנותנים לירקות, לפירות ולצמחים אחרים את צבעם. הפיגמנטים והפיטוכימיקלים אוצרים בתוכם שפע סגולות בריאותיות.

הצבע האדום הכוח למלחמה בסרטן ובמחלות לב.

הצבע הכתום – הכוח לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון ולמלחמה בסרטן.

הצבע הירוק – הכוח לשמירה על ראייה תקינה ולהאטת הזדקנות העין והכוח לחיזוק העצמות.

הצבע הלבן – הכוח לשמירה על כלי הדם והלב ולמלחמה בחיידקים ובדלקות.

הצבע הסגול – הכוח להאטת תהליכי הזדקנות ובפרט הזדקנות המוח, אנטי-אייג'ינג.

לסיכום: חמסה של צבעים לבריאות ואריכות ימים !